Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 13.12. 2016

14. 12. 2016 | Agris

Zemědělci prosazují zákon proti spekulacím s půdou. Na pole by měl předkupní právo ten, kdo na něm hospodaří, nebo stát

V současné době není český trh s půdou nijak regulován. Agrární lobby prosazuje zákon, kterým chce zabránit "výprodeji" zemědělské půdy a spekulativním nákupům. Pro český návrh zákona bylo inspirací Slovensko, kde zákon regulující trh s půdou platí od června 2014.

Prazdroj se vrací do japonských rukou, ze hry vypadl Kellner i Tkáč

Japonský pivovar Asahi Group Holdings se dohodl na převzetí Plzeňského Prazdroje a dalších východoevropských značek SABMilleru, které dohromady za 7,3 miliardy eur (197,3 miliardy Kč) koupí od společnosti Anheuser-Busch InBev. Jde o zatím největší převzetí zahraničních pivovarnických aktivit ze strany některého z japonských pivovarů, informovala agentura Reuters.

Včelaři letos nahlásili veterinářům přes 500 otrávených včelstev

Veterinářům letos včelaři nahlásili otravy u 507 včelstev, proti loňsku o 70 procent více. Problémy mělo 41 chovatelů včel, loni jich bylo 32. ČTK to dnes sdělil mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Pechal.

Na zlepšení životních podmínek drůbeže dostanou čeští chovatelé více než 1,5 miliardy korun

Čeští drůbežáři budou moci v následujících čtyřech letech čerpat podporu na zlepšení životních podmínek drůbeže v celkové výši přes 1,5 miliardy korun. Po téměř ročním intenzivním vyjednávání národní podporu schválila Evropská komise.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 14. 12. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.04.2024 23:26