Agris.cz - agrární portál

Ministr Jurečka navrhuje vládě změnu použití přebytku státního rozpočtu za rok 2016, chce podpořit více investic

14. 12. 2016 | MZe ČR

Tisková zpráva – Ministr zemědělství Marian Jurečka na dnešním jednání vlády otevře diskuzi k využití přebytku rozpočtu za rok 2016. Část peněz chce použít na investice do výstavby vodovodů a čistíren odpadních vod, rozvoj venkova či opravy silnic nižších tříd.

„Je důležité podporovat ekonomiku dalšími investicemi, například výstavba silnic a dálnic by mohla být výrazně rychlejší. Peníze by se daly využít i na odstraňování starých ekologických zátěží na Ostravsku,“ uvedl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Podpořit chce i vyšší investice do venkova, stavbu vodovodů, čistíren odpadních vod či opravy silnic druhých a třetích tříd. S koaličními partnery chce proto o možném využití přebytku státního rozpočtu dále jednat.

Ministerstvo financí navrhovalo použít přebytek hospodaření na snížení státního dluhu, konkrétně na dluhopisy splatné v roce 2017. Využití peněz musí ještě schválit Poslanecká sněmovna v rámci projednání návrhu státního závěrečného účtu. Vláda jej musí poslancům předložit vždy do dubna následujícího roku.

Markéta Ježková

tisková mluvčí Ministerstva zemědělství


Zdroj: MZe ČR, 14. 12. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 11:59