Hustopečskou mandlovici vyrábějí v Žešově podle originální receptury
19. 12. 2016 | Denik.cz
Hustopečskou mandlovici vyrábějí už tři roky v žešovské společnosti Distillery, kterou vlastní Jan Kleiner a Oldřich Medek. Oni dva pro ni také vyvinuli speciální recepturu.
„Hustopečská mandlovice nemá konkurenci a je to jediný výrobek tohoto druhu v České republice," řekl Jan Kleiner. Podle jeho slov nikdo jiný recepturu, která je přísně střežená, nezná.
„Výroba stále narůstá a my z toho máme velkou radost," řekl Jan Kleiner.
Před lety se v Žešově dohodli na spolupráci se zakladatelkou Hustopečské mandlárny Kateřinou Kopovou a podle slov Jana Kleinera toho nelitují.
„Děláme naši práci s láskou a myslím, že na výrobcích je to vidět," řekl Jan Kleiner. Svědčí o tom i zvyšující se zájem labužníků z celé republiky.
Autor: Marcela Žůrková
Zdroj: Denik.cz, 19. 12. 2016
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 12:17