Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 19.12. 2016

20. 12. 2016 | Agris

Ekologičtí sedláci oslovili studenty hotelových škol ve třech krajích

Výrobci biopotravin, sedláci i zástupci ekologických kontrolních organizací oslovili mladé lidi, kteří si jako své budoucí povolání zvolili gastronomii. V roce 2016 se setkali hned ve třech krajích České republiky, kde se konaly vzdělávací semináře, na kterých se studenti místních škol mohli seznámit s ekologickými sedláky a výrobci biopotravin v regionu.

V Česku se objevila nebezpečná nemoc divočáků přenosná i na člověka

Na území České republiky se objevila trichinelóza způsobená parazitem svalovcem. Rozbor ho odhalil u divočáka uloveného na Frýdlantsku. Nemoc je nebezpečná i pro člověka, který se může parazitem nakazit. Při poslední velké epidemii onemocnělo před 18 lety na Slovensku skoro 400 lidí.

Nákup v Německu se už nevyplatí, Polsko je ještě levnější než dřív

Pro máslo a maso se vyplatí zajet do Polska, do Německa zase třeba pro majonézu. Za hranice se však zcela jistě vyplatí vyrazit pro čokoládu. Ta je v Česku vůbec nejdražší, ukázalo velké srovnání cen tuzemsku a sousedních zemích.

Obrat slánského Ekofruktu má letos přesáhnout 200 milionů Kč

Obrat slánského Ekofruktu má letos přesáhnout 200 milionů korun, meziročně tak vzroste zhruba o pětinu, vyšší by měl být i zisk. Podle jednatele Tomáše Richtra rostla výroba tyčinek, které společnost vyrábí jako privátní značky.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 20. 12. 2016





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 12:49