Agris.cz - agrární portál

Falešný inzerent tvrdil, že zemědělci zvyšují nájemné za pozemky

6. 1. 2017 | Denik.cz

Snahu poškodit zemědělskou společnost Agro Staňkov řeší policie. V Západočeském infotipu, soukromé inzerci Deníku, se již třikrát objevil falešný inzerát oslovující majitele pozemků u zemědělské společnosti Agro Staňkov.

Uvádí, že se výrazně mění cena nájmů – majitelé pozemků, kteří je Agru Staňkov pronajímají, by podle inzerátu měli od letošního roku dostávat nájem osm tisíc korun. Žádnou takovou změnu však staňkovští zemědělci neplánují.

„Je to celé podvod. Zřejmě srandička nebo spíše pokus nás nějakým způsobem poškodit," uvedl ředitel společnosti Václav Hauser.

„Už se to objevilo třikrát, tak jsem byl i na policii, abych podal trestní oznámení na neznámého pachatele a aby to policie už zarazila. Doufám, že příště už se inzerát neobjeví," dodal.

Cena za pronájem pozemků se u společnosti odvíjí podle jejich velikosti a pohybuje se standardně v rozmezí od dvou do čtyř tisíc korun. Neznámý inzerent tak přislíbil zvýšení i na více než čtyřnásobek současné ceny.

„Samozřejmě nám kvůli tomu pořád volají majitelé pozemků a dokonce i lidé, kteří mají pozemky jinde s tím, že by nám hned rádi začali pronajímat," podotkl Hauser.

Tisková mluvčí domažlických policistů Dagmar Brožová potvrdila, že oznámení o inzerátech koncem prosince přijali.

„Šíření této nepravdivé informace v současné době prošetřujeme jako přestupek," uvedla.

Autor: Stanislav Šebek


Zdroj: Denik.cz, 6. 1. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 03:22