Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 16.1. 2017

17. 1. 2017 | Agris

Jediný Čech získal prestižní evropský grant. David Doležal dostal na výzkum "vnitřních hodin" u hmyzu dva miliony eur

Prestižní evropský Consolidator grant dostal jediný Čech. David Doležel z Biologického centra Akademie věd v Českých Budějovicích zkoumá "vnitřní hodiny" u hmyzu. Získal dva miliony eur na pět let.

Francouzské supermarkety přestanou prodávat vejce z klecí. Lidé více řeší, jak zvířata žijí

Velké francouzské řetězce se zavázaly, že do roku 2025 přestanou vykupovat vejce pocházející od slepic chovaných v klecích. Reagují tak na zvýšený zájem zákazníků o podmínky, ve kterých zvířata žijí. Většina českých zákazníků kupuje vejce z takzvaných obohacených klecových chovů.

V Jihomoravském kraji se loni opět zvýšil počet minipivovarů

V Jihomoravském kraji se loni opět zvýšil počet minipivovarů. Přibylo pět nových, z toho dva v Tišnově. Jeden minipivovar ale loni skončil, takže jich je nyní v kraji podle dostupných informací 41. Vyplývá to z Pivovarského kalendáře na letošní rok, který vydává Výzkumný ústav pivovarský a sladařský.

Miliony úředníků míří na čínský venkov kvůli zemědělskému sčítání

Čínská vláda vysílá tento měsíc na venkov pět milionů úředníků, budou tam sčítat zemědělská zvířata i úrodu. Sčítání se koná jednou za deset let. Očekává se, že ukáže na výrazné změny v čínské zemědělské produkci, informovala televize CNN.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 17. 1. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.04.2024 13:21