Agris.cz - agrární portál

S hledáním nového ředitele Budvaru pomůže soukromá firma

17. 1. 2017 | ČTK

Ministerstvo zemědělství začalo hledat soukromou poradenskou společnost, která by měla vybrat nového ředitele národního podniku Budějovický Budvar. Dnes to na dotaz ČTK sdělila mluvčí resortu Markéta Ježková. Bývalý dlouholetý ředitel Jiří Boček skončil oficiálně ke konci roku, od června ale byl v pracovní neschopnosti.

"Ministerstvo zemědělství rozhodlo, že výběrové řízení na nového ředitele Budějovického Budvaru povede poradenská společnost. Na tu nyní probíhá výběrové řízení," sdělila ČTK Ježková. Protože jde o zakázku malého rozsahu, nebyla o výběrovém řízení informace ve věstníku veřejných zakázek. "Jelikož výběrové řízení probíhá, k podrobnostem se nemůžeme vyjadřovat. Smlouva s vítězem bude zveřejněna v registru smluv," dodala.

Do výběru nového šéfa povede podnik ekonomický ředitel Petr Žáček (57), řekl již dříve ČTK mluvčí Budvaru Petr Samec. "Petr Žáček de facto řídí pivovar již od loňského 1. června, tedy od doby, kdy pan Boček nastoupil do pracovní neschopnosti. V praktickém řízení firmy tak nyní nedochází k žádné změně," řekl Samec. Žáček pracuje v Budvaru na pozici ekonomického ředitele od září 2005. "V době nepřítomnosti ředitele podniku ho v uplynulých 11 letech vždy zastupoval," podotkl mluvčí.

Zřizovatelem podniku je ministerstvo zemědělství. Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) ČTK před Vánocemi řekl, že jedním z požadavků, který bude muset nový ředitel splňovat, bude i znalost pivovarského oboru. "S touto funkcí v žádném případě nehodlám hazardovat. Nechci, aby bylo řízení jakýmkoliv způsobem zpochybňováno," řekl Jurečka.

Boček vedl pivovar od roku 1991. Loni obdržel od prezidenta Miloše Zemana státní vyznamenání. Boček v Budvaru strávil více než 30 let, do národního podniku nastoupil v roce 1984 jako technolog. Loni získal i Výroční cenu České a moravské pivovarnické akademie.

Budvar zvýšil za posledních šest let výstav z 1,25 milionu na nynějších 1,6 milionu hektolitrů. Vyváží pivo do 76 zemí. Pivovar, který byl založen 15. dubna 1895, se od roku 1967 nazývá národní podnik Budějovický Budvar. Je posledním českým pivovarem, který vlastní stát.


Zdroj: ČTK, 17. 1. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 16:55