Agris.cz - agrární portál

Před deseti lety se v branickém pivovaru přestalo vařit pivo

30. 1. 2017 | ČTK

Po více než stu letech se 31. ledna 2007 přestalo vařit pivo v pivovaru v pražském Braníku, který na na přelomu 19. a 20. století založil spolek sládků a majitelů malých pražských pivovarů, mimo jiné U Fleků, U sv. Tomáše, U Bucků nebo U Rozvařilů. Tehdejší majitel nepřehlédnutelné nemovitosti, Pivovary Staropramen, přenesl výrobu branického piva do svého závodu na Smíchově. Areál pak prodal nizozemské skupině ING, která zde plánovala výstavbu bytů.

Přišla ale ekonomická krize a z chystané přestavby branického pivovaru nakonec sešlo. Areál o rozloze pěti hektarů, ve kterém jsou čtyři z 13 budov památkové chráněné, po pěti letech koupila skupina českých investorů, která v nemovitostech postupně oživila jejich původní určení. Dnes mají v někdejším branickém pivovaru skladovací prostory různí distributoři potravin či vín, působí zde i truhlářská dílna. Od loňského roku se v areálu znovu vaří pivo, ovšem jen v minipivovaru Moucha.


Zdroj: ČTK, 30. 1. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 23.04.2024 20:36