Agris.cz - agrární portál

Na festivalu v Č. Budějovicích se představí 220 pivovarů

8. 2. 2017 | ČTK

Přibližně 220 pivovarů se představí na mezinárodním festivalu, který začne 16. února v Českých Budějovicích. Na akci, která potrvá v areálu výstaviště tři dny, své nápoje nabídnou výrobci z Česka i zahraničí. Vítězové jednotlivých kategorií se na závěr festivalu utkají o titul Mezinárodní pivní pečeť. Novinářům to dnes řekli organizátoři.

"Účastní se pivovary z různých zemí, počínaje Kazachstánem, Ruskem, Japonskem, Španělskem nebo Řeckem. A představí se takový velikán, jako třeba Guinness, plzeňský Prazdroj nebo Budvar," uvedl pořadatel akce Alois Srb.

Účastníci festivalu se nejprve utkají o vítězství v jednotlivých kategoriích určených pro různé druhy piv. Kategorií bude 30 a pouze jejich vítězové pak budou usilovat o titul Mezinárodní pivní pečeť. Loni na festivalu zvítězil výrobek minipivovaru z Jílovic na Českobudějovicku.

Aby návštěvníci mohli ochutnat co nejvíce druhů piv, připravili organizátoři speciální degustační pohárky. Do nich budou vystavovatelé čepovat vždy jen decilitr piva. "Cena za tuhle decku bude jednotná - devět korun. Smyslem je to, aby návštěvníci mohli vždy jen ochutnat a nemuseli si kvůli tomu kupovat celý půllitr," řekl Srb.

Mezinárodní pivní festival se v minulosti konal v Táboře. Loni se přesunul na českobudějovické výstaviště a navštívilo jej několik tisícovek lidí. Letos se koná 27. ročník. Podle organizátorů jde o třetí největší soutěžní pivní festival na světě. Významnější akce pořádají pouze v americkém San Diegu a v Norimberku. Absolutně největším, ovšem nesoutěžním pivním festivalem na světě je mnichovský Oktoberfest, který každoročně navštíví kolem šesti milionů lidí.

Marek Bílek 


Zdroj: ČTK, 8. 2. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 12:10