Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 20.2. 2017

21. 2. 2017 | Agris

Kdyby včelám docházely síly, budou s nimi opylovat mikrodrony

Nové mikrodrony se speciálním vybavením zvládnou elegantně opylit živé rostliny. Už se nebudeme muset bát o úrodu. Asi tak tři čtvrtiny druhů významných plodin nezbytně potřebuje opylení květů včelami a dalšími opylovači. Bez opylení není žádná úroda.

Lesníci volají po zachování náhrad újmy za ochranu přírody

Sněmovna bude 21. 2. rozhodovat o konečné podobě novely zákona o ochraně přírody a krajiny. Novela chce změnit pravidla pro vyplácení náhrad újmy za to, že úřední omezení spojená s ochranou přírody ztěžují majitelům lesů hospodaření.

Prodej zapáchajících produktů rybolovu

Státní veterinární správa nařídila v prodejně Hai Xian Cheng s.r.o. v areálu An Dung v Praze 10 neškodné odstranění 60 kg chlazených a zmrazených produktů rybolovu a 200 kg zmrazeného vepřového masa a žaludků. Chlazené produkty rybolovu jevily známky kažení, silně zapáchaly.

Vítězem jihomoravské výstavy vín se letos stalo Rulandské bílé

Vítězem jihomoravské regionální výstavy vín v Brně se letos ve 40. ročníku stalo Rulandské bíle, pozdní sběr z loňského ročníku z Rodinného vinařství Spěvák z Velkých Bílovic. Mezi červenými víny porotu zaujal nejvíce Cabernet Moravia, pozdní sběr ročníku 2003 od Otakara Chvátala z Brna.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 


Zdroj: Agris, 21. 2. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 08:48