Agris.cz - agrární portál

Skončilo hodnocení mladých vín Vinum Juvenale 2017

24. 2. 2017 | Wine of Czechia | Víno z Česka

Medaile se už chystají Na tradiční brněnské soutěží mladých vín Vinum Juvenale se letos sešlo přes 630 vzorků vín od bezmála stovky vinařů převážně z Moravy, ale také z Čech i Slovenska.

Ve velkém sále hotelu Orea Voroněž je s pomocí cloudového hodnotícího systému ShirazPoint po dva dny hodnotilo ve dvaadvaceti komisích celkem 113 hodnotitelů, kterým předsedal Jakub Šebesta, bývalý ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Dnes odpoledne bylo dohodnoceno a degustátoři si vína pochvalovali. O skvělé úrovni letošního ročníku svědčí i to, že ze všech přihlášených vín byl pro vadu vyřazen pouze jeden jediný vzorek. Vyhlášení výsledků a veřejná degustace Miroslav Karbula, ředitel a organizátor soutěže, byl s průběhem soutěže spokojený a přestože s přípravou hodnocení je spojených nemálo starostí, teď se již soustřeďuje na slavnostní večer spojený s vyhlášením výsledků. "Rozhodně přijďte ochutnat soutěžní vína," říká. "I já se těším, že si obejdu nabídku našich vinařů a spolu s hosty vše v klidu přechutnám." Během vyhodnocení soutěže a předání cen budou také oznámené letošní Královny Vín.

Slavnostní večer proběhne 8. března v rámci Společenského večera vinařů České republiky také v hotelu Voroněž. Veřejnost pak bude mít možnost degustovat soutěžní vína 9. března odpoledne při prezentaci vinařských firem Vinum Juvenale Praesentatio. (Anglicky: )


Zdroj: Wine of Czechia | Víno z Česka, 24. 2. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 02:30