Agris.cz - agrární portál

Podle Budvaru vyjmutí z registru smluv zamezí ekonomickým škodám

23. 2. 2017 | ČTK

Budějovický Budvar přivítal změnu v registru smluv, kterou dnes odhlasovala Poslanecká sněmovna. Podle mluvčího Petra Samce by bez toho byla ohrožena finanční stabilita firmy. Dnešní hlasování firma považuje za vítězství zdravého rozumu.

Podle návrhu novely nebudou muset zveřejňovat smlouvy vedle národního podniku Budějovický Budvar, kvůli kterému aktualizace normy původně vznikla, ani všechny státní podniky a společnosti s většinovou účastí státu, krajů nebo obcí, které mají obchodní či průmyslovou povahu. Předlohu nyní dostane k posouzení Senát.

"Vítáme dnešní hlasování Poslanecké sněmovny, na základě kterého došlo k vyjmutí pivovaru z působnosti tzv. zákona o registru smluv. Naše dosavadní zkušenosti po téměř osmi měsících fungování zákona jednoznačně potvrdily, že jeho dopady po 1. červenci 2017 by způsobily značné škody v obchodní i finanční oblasti a negativně by se projevily v hospodaření. Tím by byla ohrožena dosavadní finanční stabilita podniku," uvedl na dotaz ČTK Samec.

Norma o registru smluv sice platí už od loňského července, avšak teprve od letošního července zavede pravidlo, podle něhož nezveřejněná smlouva nebude platná. Nyní zákon žádnou sankci za jeho porušení neukládá.


Zdroj: ČTK, 23. 2. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 07:58