Agris.cz - agrární portál

Sněmovna schválila dotační programy v zemědělství

24. 2. 2017 | ČSCHMS

Sněmovna schválila národní dotační programy v zemědělství na letošní rok. Zemědělci a potravináři by z nich mohli získat celkem až 2,8 miliardy korun. Zásady, kterými se národní dotační programy řídí, by tak měly být na stránkách Ministerstva zemědělství (a bezprostředně poté i na našem webu) zveřejněny v nejbližších dnech. Poté budou moci chovatelé začít podávat prostřednictvím elektronického formuláře předběžné žádosti na nákup plemenných jalovic (dotační titul 2.D.).

Rozdělení peněz do programů odpovídá podle vlády poměrům z předchozích let. Z celkového objemu peněz je 2,26 miliardy určeno na neinvestiční dotace a zhruba 550 milionů na investice do pořízení majetku.

Do živočišné výroby má směřovat 1,9 miliardy korun, rostlinná výroba by měla získat 267 milionů, potravinářství 415 milionů a na ostatní aktivity je vyčleněno 213 milionů korun.Sněmovní zemědělský výbor doporučil ministru zemědělství Marianu Jurečkovi (KDU-ČSL), aby v letošním roce navýšil objem peněz ve třech dotačních programech tak, aby bylo možné co nejvíce pokrýt požadavky žadatelů o dotace. Jde o nákazový fond, program podpory účasti producentů a zpracovatelů v režimech jakosti a program týkající se zlepšení životních podmínek v chovu hospodářských zvířat.


Zdroj: ČSCHMS, 24. 2. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 17:53