Agris.cz - agrární portál

Bonduelle expanduje v USA, kupuje Ready Pac Food

24. 2. 2017 | ČTK

Francouzská potravinářská společnost Bonduelle se dohodla na koupi amerického producenta čerstvých, předem připravených salátů a dalších produktů Ready Pac Food. Akvizicí francouzská firma výrazně posílí svou pozici ve Spojených státech. Cenu firmy nezveřejnily.

Akvizici musejí schválit regulační úřady. Dokončena by měla být v březnu. Bonduelle v prohlášení uvedl, že Ready Pac Food se stane jeho plně vlastněnou dceřinou společností.

Dohoda přichází v době, kdy američtí spotřebitelé jedí stále více čerstvých potravin a prodejci potravin poskytují ve svých regálech více místa produktům, jako jsou salátové směsi v sáčcích a salátové mísy Bistro Bowl vyráběné firmou Ready Pac Food.

Společnost Bonduelle byla založena v roce 1853. Vyrábí konzervovanou, mraženou a čerstvou zeleninu a působí v Kanadě a Evropě. Koupí Ready Pac Food se Spojené státy stanou největším trhem firmy, napsala agentura Reuters.

  

Zdroj: ČTK, 24. 2. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 23:45