Agris.cz - agrární portál

Ministerstvo chce neziskovým organizacím poskytnout 132 mil. Kč

10. 3. 2017 | ČTK

Ministerstvo zemědělství letos plánuje přerozdělit mezi neziskové organizace 131,6 milionu korun. To je zhruba o 30 procent víc než přerozdělilo loni. Organizace letos podaly 253 žádostí, na své projekty chtěly 236 milionů korun. ČTK to dnes sdělila mluvčí resortu Markéta Ježková.

Peníze letos stát poskytne například na projekt Zemědělské sociální farmy v Líšnici, Oblastní charitě Vyškov na Otevřenou zahradu poznání nebo Rytířskému řádu Svatého Václava na projekt Rybaření pro radost. Klub chovatelů českých fousků získá peníze na zlepšování lovecké upotřebitelnosti tohoto plemene.

Podporu získala i větší sdružení, například České sdružení pro biomasu, Svaz ekologických zemědělců nebo Český rybářský svaz. Příspěvky dál půjdou spolku Zachraň jídlo, Českému svazu ochránců přírody nebo Jihočeskému zemědělskému muzeu na projekt "Agromaniaci, zaryjte se do hlíny".

Množství peněz poskytovaných neziskovým organizacím rostou dlouhodobě, loňský růst činil 27 milionů korun. Celkový rozpočet dotace letos je 140 milionů korun.


Zdroj: ČTK, 10. 3. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 01:57