Agris.cz - agrární portál

Inspekce zjistila v polském mletém mase bakterie salmonely

10. 3. 2017 | ceskenoviny.cz

Státní zemědělská a potravinářská inspekce varuje spotřebitele, aby nejedli půlkilogramový mix polského mletého hovězího a vepřového masa z Lidlu. Analýza výrobku potvrdila kontaminaci bakteriemi salmonely, sdělil dnes v tiskové zprávě mluvčí inspekce Pavel Kopřiva. Inspekce vložila informaci do systému rychlého varování pro potraviny a krmiva (RASFF).

Bakterie se objevila v balení o 500 gramech od polského výrobce Zaklady Miesne Henryk Kania. "Výrobek inspektoři odebrali v distribuci společnosti Lidl Česká republika. Potravina byla označena údajem spotřebujte do 5. 3. 2017, a proto se v tržní síti už nenachází. Důrazně však varujeme spotřebitele, kteří by mohli mít výrobek doma v zamrazeném stavu, aby ho nekonzumovali, nerozbalovali a případně vrátili do místa, kde jej zakoupili," uvedl Kopřiva.

Podle něj nemá zmrazení na bakteriální kontaminaci žádný vliv. "Inspekce s kontrolovanou osobou zahájí správní řízení o uložení sankce," dodal Kopřiva.


Zdroj: ceskenoviny.cz, 10. 3. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 12.05.2024 16:29