Agris.cz - agrární portál

Rada výzkumného potravinářského ústavu chce odvolat ředitele

13. 3. 2017 | ČTK

Rada Výzkumného ústavu potravinářského Praha schválila v minulém týdnu šesti hlasy ze sedmi návrh na odvolání ředitele ústavu Marka Světlíka. ČTK to dnes řekl předseda rady Milan Houška. Rada návrh odeslala na ministerstvo zemědělství, které je zřizovatelem ústavu. Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) by měl podle zákona o návrhu rozhodnout. Vyjádření Světlíka ČTK nezískala.

"Rada instituce na svém jednání a následném hlasování navrhla ministru zemědělství, aby odvolal z funkce dosavadního ředitele," řekl ČTK Houška. Důvody k odvolání Světlíka neuvedl, byly však podle něj závažné.

Ministr nyní může i nemusí návrh rady přijmout. Případně může Světlíka odvolat a následně pověřit znovu touto funkcí, jak se stalo u předchozí ředitelky ústavu Slavomíry Vavreinové.

Světlíka jmenoval ministr v září předloňského roku. Ředitel vedl od roku 2012 Výzkumný ústav zemědělské techniky. Od roku 2003 byl na ministerstvu například na pozici zástupce ředitele odboru environmentálního a ekologického zemědělství.

Pod ministerstvo spadá sedm výzkumných ústavu, v současné době se hledá podle webu ředitel Výzkumného ústavu živočišné výroby. Výzkumný ústav potravinářského průmyslu byl založen v roce 1958.


Zdroj: ČTK, 13. 3. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 05:33