Agris.cz - agrární portál

Pacovské strojírny loni dodaly pivovary do Polska i do Koreje

16. 3. 2017 | ČTK

Pacovské strojírny loni dodaly technologie pivovarů do Polska i do Jižní Koreje, zákazníci v Česku odebrali od pacovského výrobce devět minipivovarů. Podnik vykázal za uplynulý rok celkové tržby 317 milionů korun. Zakázky pro pivovary se na nich podílely 125 miliony. Vyplývá to z údajů, které dnes společnost poskytla ČTK.

Pacovské strojírny, zaměstnávající 220 lidí, vyrábějí komplexní technologické a procesní celky z nerezových materiálů a mědi pro potravinářský, chemický, farmaceutický průmysl a zemědělství. Kromě vybavení pro pivovary má podnik ve výrobním portfoliu kupříkladu i průmyslové lihovary a pěstitelské pálenice.

"V roce 2016 dodala naše společnost klientům na českém trhu devět minipivovarů, rok předtím dokonce rekordních deset," uvedl generální ředitel Ludvík Ješátko v tiskové zprávě podniku. Mezi zákazníky byli kupříkladu Rodinný pivovar Zichovec v Lounech a Pivovar Uhříněves na okraji Prahy. Do Polska vloni ze strojíren putovaly tři pivovary, největší varnu s kapacitou 30 hektolitrů má pivovar ve městě Žywiec.

Významnou loňskou exportní zakázkou byla pro pacovský podnik dodávka prvního pivovaru do Jižní Koreje. Ve městě Busan vaří pivo typu českého světlého ležáku. Jeho kapacita je 125.000 litrů. Tuto dodávku se strojírnám podařilo uskutečnit v mimořádně krátkém čase - od uzavření kupní smlouvy do zahájení provozu neuplynuly ani tři měsíce.

"Nyní se soustředíme na další trhy směrem na východ, ale neopomíjíme ani velké pivní trhy v Evropě, například Německo," uvedl Ješátko. Mezi další exportní teritoria podniku patří Rusko, Slovensko, Japonsko a Gruzie.

Pacovské strojírny jsou od roku 2013 členem průmyslové skupiny Safichem Group. Plán podniku počítá pro letošek s ročními tržbami na úrovni 350 milionů korun.


Zdroj: ČTK, 16. 3. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 00:57