Agris.cz - agrární portál

Diplomantský seminář Katedry informačních technologií PEF ČZU v Praze

28. 3. 2017 | ČZU

Tradiční Diplomantský seminář (letos již 19. ročník), pořádaný Katedrou informačních technologií PEF ČZU v Praze, se konal dne 2. března 2017. Vědeckého semináře se každoročně účastní studenti magisterského studia, kteří předkládají diplomovou práci v aktuálním kalendářním roce.

Součástí semináře, jako samostatná odborná sekce, byl uspořádán 2. ročník soutěže v prototypování aplikací Hackathon 2017, kterého se účastnilo 5 studentských týmů. Na výběr byla dvě konkrétní zadání, ze kterých si týmy mohly zvolit to, které jim je nejbližší, případně je dále rozvíjet:

  1. Využití mobilní aplikace pro přehled o chytré farmě a jejířízení
  2. Hra pro popularizaci zemědělství, venkova nebo potravinářství

Podrobné informace jsou k dispozici v samostatné zprávě k této akci.

Záštitu nad akcí převzal ministr zemědělství Marian Jurečka.

Tak jako v předešlých dvou letech se i letošní ročník konal v turisticky velmi atraktivním prostředí Zámeckého dvora Všeradice. Areál svou rozlehlostí poskytl plně vybavené seminární místnosti pro jednání v šesti sekcích. Nedílnou součástí Zámeckého dvora je restaurace s pivovarem (pivo Všerad), výstava obrazů a expozice muzea Magdaleny Dobromily Rettigové, jež byla přístupna nejen pro studenty této vydařené akce.

V letošním roce vzhledem k vysoké účast studentů probíhalo jednání netradičně v pěti sekcích (šestou sekcí byl Hackathon 2017 – viz výše), které řídily odborné komise složené ze členů katedry a externích odborníků. Každá komise na základě stanovených pravidel hodnocení vybrala a ocenila tři nejlepší práce. Ocenění studenti obdrželi kromě diplomů také hodnotné věcné ceny, kterými seminář podpořili společnost Concur, Ministerstvo zemědělství ČR, Katedra informačních technologií, Provozně ekonomická fakulta a další partneři akce.

Na semináři se představilo a obhajovalo své práce 98 diplomantů katedry, Komise č. 1 byla koncipována jako anglická, protože převážná většina studentů v této sekci prezentovala své výsledky práce v angličtině v souladu se svým oborem studia. V komisích pracovalo a hodnotilo celkem 25 členů katedry a zástupců praxe.

Seminář byl ukončen slavnostním vyhlášením tří nejlepších prací za každou komisi, tří nejlepších studentských projektů v rámci Hackathonu a společenským posezením v prostorách restaurace a pivovaru. Vyhlášení se osobně zúčastnili, diplomy a ocenění předali děkan PEF, vedoucí Katedry informačních technologií, zástupci firmy Concur, zástupci Ministerstva zemědělství ČR a předsedové jednotlivých komisí.

Akce je dlouhodobě velmi pozitivně hodnocena studenty, především pro možnost "prezentace a obhajoby nanečisto“ a možnosti konzultovat a diskutovat řešenou problematiku přímo s odborníky z katedry, praxe a kolegy z různých oborů studia. Celkem se akce zúčastnilo 138 studentů a 30 členů katedry, externích odborníků z praxe, zástupců MZe a firem.

Další informace o semináři, včetně fotogalerie, jsou k dispozici na katedrových stránkách: http://kit.pef.czu.cz/

 


Zdroj: ČZU, 28. 3. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 10:11