Agris.cz - agrární portál

MfD: Provoz továrny Kofola nad limity hluku,firma slíbila nápravu

11. 4. 2017 | ČTK

Provoz továrny Kofola v Mnichově Hradišti překračuje limity hluku. Hygienici nařídili firmě problém odstranit, vedení podniku slíbilo nápravu, plánuje investice za více než pět milionů korun. Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes (MfD).

Lidé, kteří žijí přímo u továry, si na hluk dlouhodobě stěžují, podle deníku jim hygienici dali za pravdu. "Musíme provést konkrétní měření a zjistit přesné zdroje hluku, abychom věděli, do čeho a kolik máme investovat," uvedl ředitel továrny Karel Teichmann. Obyvatelé nemohou podle svých slov spát například kvůli pohybu věží po kovových kolejnicích, ruší je také provoz kamionů.

Měření hluku společnost plánuje v následujících týdnech, kdy očekává maximální vytížení provozu. Poté má následovat úprava nebo přemístění některých strojů.

Kofola je jedním z nejvýznamnějších výrobců nealkoholických nápojů v Evropě. Má sedm výrobních závodů v Česku, Polsku, na Slovensku, ve Slovinsku a Chorvatsku a zaměstnává více než 2100 lidí, z toho asi 700 v Česku.


Zdroj: ČTK, 11. 4. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 04:10