Agris.cz - agrární portál

ChemChina získala svolení čínské vlády k převzetí Syngenty

13. 4. 2017 | ČTK

Čínské ministerstvo obchodu schválilo plán čínské státní chemické společnosti ChemChina převzít za 43 miliard dolarů (téměř 1,1 bilionu Kč) švýcarského producenta pesticidů a osiv Syngenta. Oznámily to dnes firmy.

"Představuje to další krok k dokončení transakce, což se očekává ve druhém čtvrtletí," uvedly podniky ve společném prohlášení.

ChemChina se na převzetí Syngenty dohodla loni v únoru. Minulý týden získala transakce souhlas regulátorů v Evropské unii i ve Spojených státech. ChemChina nicméně musela slíbit, že prodá některé aktivity, aby tak rozptýlila obavy z ohrožení hospodářské soutěže.

Převzetí Syngenty představuje největší akvizici, jakou kdy některá z čínských firem v zahraničí uskutečnila. Transakce je důležitá pro snahu Číny zajistit své velké populaci dostatek potravin. Chemikálie a patentově chráněná semena společnosti Syngenta by mohly pomoci zvýšit v Číně zemědělskou produkci.


Zdroj: ČTK, 13. 4. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 07.05.2024 12:16