Agris.cz - agrární portál

Zlínský kraj přispěje majitelům lesů na hubení lýkožrouta

18. 4. 2017 | ČTK

Zlínský kraj přispěje majitelům lesů na hubení lýkožrouta. Dotace jim také umožní vyrovnat se s následky sucha. Zlínský kraj tento program vyhlásil poprvé. Celkem 60 žadatelům rozdělí zhruba 3,5 milionu korun. ČTK to řekla mluvčí hejtmanství Renata Janečková.

"Největší zájem byl o podporu nákupu prostředků na hubení a monitoring lýkožroutů, o kterou požádalo 39 majitelů lesů," uvedla Janečková. Devět vlastníků lesů chtělo peníze na usměrňování odtoku a vsakování vody na lesních cestách a 12 na výsadbu vhodných vzácněji se vyskytujících dřevin a na zřizování oplocenek a oplůtků.

Rada schválila dotace pro všechny žadatele, potvrdit je ještě musejí krajští zastupitelé. Dotace mají vlastníkům lesů pomoci při zvyšování rozmanitosti a odolnosti lesních porostů, eliminaci výskytu škůdců, především kůrovce, v porostech oslabených nedostatkem vody a rovněž při usměrňování odtoku dešťové vody tak, aby zůstávala v lesních porostech.


Zdroj: ČTK, 18. 4. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 09:26