Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 20.4. 2017

21. 4. 2017 | Agris

Zelináři se obávají dalších mrazů, mohly by poškodit úrodu

Pěstitelé zeleniny s obavami sledují předpověď počasí, jelikož další výraznější ochlazení by jim už mohlo způsobit značné škody na polích s květákem, zelím, špenátem či ranými bramborami. "Zatím jsme pokles teplot přečkali bez větší újmy," řekl dnes ČTK předseda Zelinářské unie Čech a Moravy Jaroslav Zeman.

Senát schválil ratifikaci pařížské klimatické dohody

Senát dnes schválil ratifikaci pařížské klimatické dohody, která je namířena proti globálnímu oteplování. Naopak ve Sněmovně se debata o smlouvě protahuje, poslanci zatím nedokončili ani úvodní kolo jejího projednávání. Dohoda přitom nabyla platnosti už loni v listopadu.

Plastové tašky zdarma od příštího roku končí. V obchodech budou bezplatné jen sáčky

Od příštího roku už zákazníci v obchodech nedostanou plastové tašky zadarmo. Bezplatné by mohly zůstat jen tenké sáčky, například na pečivo či masné výrobky. Počítá s tím novela zákona o obalech, kterou schválil Senát. Změna zákona má v návaznosti na předpisy Evropské unie omezit objem plastového odpadu.

Bývalá Jugoslávie se znovu spojuje. Balkánskému "Agrofertu" hrozí krach

Předobraz Andreje Babiše, chorvatský miliardář Ivica Todorić, má vážné trable. Jeho zemědělský, obchodní a potravinářský gigant Agrokor nezvládá dluhy. Kvůli úsilí udržet pracovní místa a ochránit dodavatele se spojí čtyři bývalé jugoslávské republiky.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.                     


Zdroj: Agris, 21. 4. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 21:49