Agris.cz - agrární portál

Mrazírenská firma dokončila sklad, vejde se tam obsah 130 kamionů

5. 5. 2017 | ČTK

Společnost MD Logistika z Dašic na Pardubicku zprovoznila nový mrazírenský sklad za 55 milionů korun. Skladovací kapacitu tím zvýšila o čtvrtinu. Uskladňuje v něm potraviny, které lidé nekupují denně, například dražší zmrzliny. ČTK to dnes řekl generální ředitel Robert Kuchar.

Firma podle Kuchara na trhu dlouhodobě pociťovala poptávku po skladovacích prostorech. "Naše byly vytíženy na 100 procent, dokonce jsme si skladové kapacity museli pronajímat," řekl.

Díky izolačním pásům o tloušťce 20 centimetrů vnitřní klima tolik neovlivňují teplotní výkyvy počasí. Bílá barva budovy pomáhá odrážet sluneční paprsky. Ve skladu je místo pro téměř 4300 palet, což představuje zhruba 130 plně naložených kamionů a například 1,84 milionu balení dvoukilogramových mražených hranolek.

Podnik v prostorách skladuje potraviny, které lidé nekupují každý den. "Pomalu obrátkové potraviny jsou artikly, které nejsou produktem denní potřeby, třeba dražší zmrzliny, kdy jedna paleta je na skladě třeba tři měsíce. Ale je to také zamražené ovoce pro výrobu potravin," řekl Kuchar.

Zaplnit mrazírenský prostor trvá 300 hodin. Teplota v něm dosahuje až minus 24 stupňů Celsia. Vysokozdvižné vozíky mezi regály navádí indukční vodiče, aby nemohly nabourat.

Před dokončením nového skladu tvořilo původní zázemí v Dašicích 15.000 paletových míst. Vedle toho má společnost sklady také v Praze, kde disponuje 92.000 paletovými místy. I nadále chce podnik skladové kapacity rozšiřovat. Zvažuje, že nové mrazírenské zázemí bude v Dašicích plně automatické.

Česká společnost existuje 15 let a loni vykázala obrat 920 milionů korun. I s externími pracovníky pro ni pracuje 500 lidí. Zboží rozváží po České republice a na Slovensko, její kamiony jezdí pro zboží i do západní Evropy. Z obchodních řetězců zásobuje supermarkety Billa a Globus. Denně rozváží potraviny na více než 500 míst.

Podnik jako mnoho jiných logistických firem dlouhodobě hledá řidiče. "Dřív se rekrutovali z vojenské služby, dřív nebyla tato profese tak zprofanovaná. Nyní jsou na řidiče kladené větší nároky. Firma musí nabízet dobré podmínky," konstatoval Kuchar.


Zdroj: ČTK, 5. 5. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 10:10