Agris.cz - agrární portál

Jsou agrární diplomaté pro české farmáře přínosem?

18. 5. 2017 | ASZ

Ministr zemědělství Marian Jurečka v poslední době věnuje velké množství času, energie, ale také finančních prostředků na proexportní aktivity, jež by mělo podpořit i umístění českých agrárních diplomatů do konkrétních zemí - například Číny, Ruska, Srbska a Saudské Arábie, neboť tento nástroj považuje ministr za velmi účinný. Mezi státy, s kterými by rád navázal či podpořil další spolupráci, pak patří například Angola, Kyrgyzstán, Mongolsko, Kazachstán, Francie, Kurdistán a Afghánistán.

ASZ ČR si není jistá, do jaké míry jsou tato opatření pro naše zemědělce a ostatní subjekty, pohybující se v tomto oboru, výhodná, proto ministra požádala o písemné zhodnocení jejich přínosu.

Odpověď na dopis naleznete v příloze níže a můžete tak sami posoudit, zda jde o účelně vynaložené prostředky a zda činnost agrárních diplomatů a návštěvy různých exotických zemí převáží náklady, které jsou na tyto aktivity vynaloženy. 

Dopis o vyhodnocení působnosti zemědělských diplomatů

Hlavní kancelář ASZ


Zdroj: ASZ, 18. 5. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 08:46