Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne 18. 5. 2017

19. 5. 2017 | Agris

Jsou agrární diplomaté pro české farmáře přínosem?

Ministr zemědělství Marian Jurečka v poslední době věnuje velké množství času, energie, ale také finančních prostředků na proexportní aktivity, jež by mělo podpořit i umístění českých agrárních diplomatů do konkrétních zemí - například Číny, Ruska, Srbska a Saudské Arábie, neboť tento nástroj považuje ministr za velmi účinný.

Rozbor půd a jehličí v Krušných horách prokázal účinnost vápnění

Výsledky vápnění lesů, dlouhodobě poškozovaných imisemi, zkoumá řada českých i zahraničních vědců, včetně odborníků z VÚLHM, v. v. i. Letos byla publikována studie autorů z Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského.

Institut prohlížitele včelstev nově najde oporu v zákoně

Nový návrh veterinárního zákona, který právě projednává Poslanecká sněmovna, přináší ukotvení postavení tzv. prohlížitele včelstev. Požadavek na tento institut vzešel od samotných včelařů, resp. Českého svazu včelařů, který sdružuje 98 % všech českých včelařů.

Kutnohorští vinaři čekají navzdory mrazům stejnou úrodu jako loni

Kutnohorští vinaři čekají navzdory nedávným mrazům podobnou úrodu jako v loňském roce. Dopady nebyly tak dramatické jako jinde, poškozeno bylo do deseti procent vinic ve spodních částech, řekl dnes novinářům jednatel společnosti Vinné sklepy Kutná Hora Lukáš Rudolfský.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 19. 5. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 17:18