Agris.cz - agrární portál

Jurečka dva měsíce řeší odvolání ředitele potravinářského ústavu

22. 5. 2017 | ČTK

Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) již déle než dva měsíce řeší, zda odvolá ředitele Výzkumného ústavu potravinářského Praha (VÚPP) Marka Světlíka, k čemuž ho na začátku března vyzvala rada ústavu. Ministr se zatím nerozhodl, sdělila ČTK mluvčí resortu Markéta Ježková.

"Pan ministr řeší situaci na VÚPP se všemi zainteresovanými stranami a prozatím nerozhodl," sdělila ČTK mluvčí.

Rada výzkumného ústavu na začátku března schválila šesti hlasy ze sedmi návrh na odvolání ředitele ústavu Světlíka.

"Rada instituce na svém jednání a následném hlasování navrhla ministru zemědělství, aby odvolal z funkce dosavadního ředitele," řekl tehdy ČTK Milan Houška. Důvody k odvolání Světlíka neuvedl, byly však podle něj závažné.

Ministr může i nemusí návrh rady přijmout. Případně může Světlíka odvolat a následně pověřit znovu touto funkcí, jak se stalo u předchozí ředitelky ústavu Slavomíry Vavreinové. Zákon mu termín nestanoví.

Světlíka jmenoval ministr v září 2015. Ředitel vedl od roku 2012 Výzkumný ústav zemědělské techniky. Od roku 2003 byl na ministerstvu například na pozici zástupce ředitele odboru environmentálního a ekologického zemědělství.

Pod ministerstvo spadá sedm výzkumných ústavu, v současné době se hledá podle webu ředitel Výzkumného ústavu živočišné výroby. Výzkumný ústav potravinářského průmyslu byl založen v roce 1958.


Zdroj: ČTK, 22. 5. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.06.2024 19:05