Agris.cz - agrární portál

Karlovarský kraj chce vlastní značku pro regionální potravinu

24. 5. 2017 | ČTK

Karlovarský kraj chce vytvořit vlastní značku, kterou chce oceňovat regionální výrobce potravin. Má to být Dobrota Karlovarského kraje. Soutěž Regionální potravina organizovaná ministerstvem zemědělství v kraji zůstane, kraj ji ale už nebude finančně podporovat, řekl dnes novinářům krajský radní pro životní prostředí Karel Jakobec (ODS).

V kraji dosud soutěž Regionální potravina spolupořádala krajská Střední zemědělská škola Dalovice. "Loni udělalo ministerstvo zemědělství výběrové řízení a organizování soutěže předalo jiné firmě. Některé kraje už delší dobu dělají to, že paralelně k soutěži ministerstva dělají svůj výběr potravin, které chtějí ocenit. Usoudili jsme, že nastal čas, abychom k tomu přistoupili také," uvedl Jakobec.

Dodal, že pokud bude chtít ministerstvo zemědělství se svou soutěží pomoct, kraj se tomu bránit nebude, podpořit chce ale hlavně svoji soutěž.

Dobrota Karlovarského kraje by se měla poprvé udělovat ještě letos. Kraj na soutěž vyčlení 350.000 korun. Její vyhlášení by mohlo být například na podzimním Festivalu jablek v Mariánských Lázních.

Regionální výrobci budou moci své potravinářské výrobky přihlásit v kategoriích masné potraviny, mléčné potraviny, pečivo a cukrovinky, pivo a nealkoholické nápoje a med, čaj a ovoce.


Zdroj: ČTK, 24. 5. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 07.05.2024 01:47