Agris.cz - agrární portál

Ministerstvo zemědělství musí zaplatit pokutu 90.000 Kč

25. 5. 2017 | ČTK

Ministerstvo zemědělství musí zaplatit pokutu 90.000 korun. Dostalo ji od Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) za chyby při hledání firmy, která má letos zajišťovat prezentaci resortu na veletrzích a výstavách v zahraničí. ČTK to zjistila z webu ÚOHS. Ministerstvo s pokutou ale nesouhlasí a podá proti ní správní žalobu. Podle něj bylo výběrové řízení transparentní, bez pochybení a byl v něm vybrán nejvhodnější uchazeč. ČTK to sdělila mluvčí ministerstva Markéta Ježková.

Pokuta je pravomocná, její platnost nyní potvrdil předseda ÚOHS Petr Rafaj. Podle Ježkové případnou devadesátitisícovou pokutu uhradí externí administrátor, který byl za veřejnou zakázku zodpovědný.

Ministerstvo dostalo sankci dostalo za to, že vyloučilo společnost Rapid. Důvodem mělo být několik početních chyb v položkovém rozpočtu. Firma také neuvedla výši DPH v návrzích smluv na zajištění některých veletrhů.

Podle ÚOHS byly ale tyto chyby lehce popsatelné a vysvětlitelné. Postup ministerstva podle Rafaje mohl ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky. Ministerstvo nakonec podepsalo smlouvy se společností AL - SYSTEM EXPO. Objem zakázky je kolem 20 milionů korun.


Zdroj: ČTK, 25. 5. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 16:16