Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 19.6. 2017

20. 6. 2017 | Agris

Ceny průmyslových výrobců v květnu zpomalily růst na 2,3 procenta

Ceny průmyslových výrobců v květnu meziročně zpomalily růst na 2,3 procenta z dubnových 3,2 procenta. Zvýšily se i ceny v zemědělství, stavebnictví a službách, informoval Český statistický úřad (ČSÚ), který současně zveřejnil výsledky dubnového zahraničního obchodu.

Řetězce ukously pekárnám část trhu, pekaři proto zřizují vlastní prodejny

Příchod zmrazeného a rozpékaného pečiva před pár lety znamenal pro tradiční středně velké a malé pekárny tvrdou ránu. Kvůli možnosti řetězců dopékat pečivo přímo na prodejně přišly podle odhadů Svazu pekařů a cukrářů až o čtvrtinu odbytu. Pekárny však našly možnost, jak si výpadek vynahradit.

Na samosběrech se podepsalo špatné počasí

Vlastnoručně si nasbírat ovoce či zeleninu vyrážely třeba na opavský školní statek řady lidí. Letos mají smůlu. Každoročně přibývá těch, kdo raději než do supermarketů vyrážejí zeleninu a ovoce sbírat přímo k pěstitelům. Také v okrese mají hned několik možností.

Vinaři z ČR vezou ze soutěže Muvina Prešov čtyři tituly

Vinaři z České republiky získali na mezinárodní soutěži Muvina Prešov čtyři tituly šampiona. Stali se tak nejúspěšnější zemí soutěže, ve které se o titul ucházelo 404 vzorků vín z 11 zemí světa. Porota udělila sedm velkých zlatých medailí, z toho čtyři pro vína z České republiky.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.                     


Zdroj: Agris, 20. 6. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 12:51