Agris.cz - agrární portál

Reuters: AB InBev prodává německé pivovary Hasseröder a Diebels

21. 6. 2017 | ČTK

Největší světový producent piva Anheuser-Busch InBev zahájil prodej menších německých značek piva Hasseröder a Diebels. Skupina tím pokračuje v odprodejích části majetku po loňském převzetí britské společnosti SABMiller. Agentuře Reuters to dnes sdělily informované zdroje. Letos už AB InBev prodal Plzeňský Prazdroj spolu s dalšími čtyřmi evropskými pivovary z bývalého SABMilleru japonské skupině Asahi.

AB InBev podle zdrojů poslal potenciálním zájemcům první informační balíky a požádal je o předložení předběžných nabídek. Prodej obou německých značek by mohl skupině vynést až 200 milionů eur (5,25 miliardy Kč).

AB InBev na prodeji podle zdrojů spolupracuje s německým finančním domem Deutsche Bank. Mluvčí skupiny potvrdil, že firma zvažuje budoucnost obou německých pivovarů a jedná o tom "s omezeným počtem investorů"; dodal ale, že na bližší informace je stále ještě brzy.

Hasseröder a Diebels mají roční tržby celkem asi 140 milionů eur a piva obou značek se prodávají převážně na domácím, tedy německém trhu; Hasseröder je jednou z nejprodávanějších značek ve východním Německu a Diebels je znám tmavým pivem Altbier, které se pije zejména v Düsseldorfu a okolí. Předpokládá se, že by o ně mohly mít zájem velké německé pivovary jako je Bitburger nebo Radeberger.

Skupina Anheuser-Busch InBev vznikla v roce 2008, kdy belgický pivovar InBev převzal za 52 miliard dolarů (dnešních 1,2 bilionu Kč) amerického konkurenta Anheuser-Busch. Svého největšího rivala SABMiller pak skupina koupila za téměř 100 miliard dolarů. Anheuser-Busch vede mnoho let řadu právních sporů s českým pivovarem Budějovický Budvar o používání značky Budweiser.


Zdroj: ČTK, 21. 6. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 22:50