Agris.cz - agrární portál

Kilogram sušeného masa od českého výrobce stojí 2400 korun

30. 6. 2017 | ČTK

Kilogram sušeného hovězího masa od jednoho z předních českých výrobců Fine Gusto Nature stojí v maloobchodní síti kolem 2400 korun za kilogram. Firma, která nabízí 25gramová balení po 60 korunách, říká, že cena je férová. Výroba sušeného masa je z velké části manufakturní, ani velké společnosti ji nezvládnou o moc levněji, řekli dnes zástupci společnosti na tiskové konferenci.

U mladých býků se na sušené maso podle firmy z jednoho kusu zpracuje zhruba 20 kilogramů masa. Při sušení masa se dvě třetiny hmotnosti ztratí, z jednoho kusu skotu tak společnost vyrobí necelých sedm kilogramů sušeného masa.

"Maso, které využíváme, se běžně v restauracích využívá na steaky," řekl společník firmy David Novák. Dodal, že firma do sušeného masa nepřidává barviva, konzervanty a další přídatné látky.

Společnost, která nyní vyrábí z hovězího a krůtího masa, chce rozšířit nabídku. "Připravujeme novinky v podobě sušeného vepřového, kuřecího, dančího, jehněčího, a dokonce rybího masa," uvedl Pavel Doležal, druhý zakladatel a jednatel společnosti.

Kromě samotného masa prodává firma tyčinky, kterými chce cílit na kulturisty a sportovce. Společnost vidí příležitost v tom, že naprostá většina energetických tyčinek je sladká, její produkty mají naopak slaný základ. Chce také v méně slaných variantách prorazit na školách.

Na českém trhu se sušeného masa ročně prodá podle odhadu firmy za 40 milionů korun ročně. Prostor pro růst je na úrovni 150 milionů korun.

Tržby společnosti Fine Gusto Nature, která byla založena před třemi roky, rostou. Loni činily zhruba 20 milionů korun, zisk společnosti byl přibližně 700.000 korun, řekl ČTK Novák. Firma má výrobnu v Pardubicích. Podle Nováka jsou v republice zhruba dva větší konkurenti.


Zdroj: ČTK, 30. 6. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 01:48