Agris.cz - agrární portál

Albert bude prodávat více výrobků, které mají nárok na označení česká potravina

30. 6. 2017 | Denik.cz

Zástupci obchodního řetězce Albert navázali na Královéhradecku spolupráci s lokálními dodavateli. Výsledkem dohody bude prodej výrobků značky Česká chuť. Produkty splňují všechna zákonem daná kritéria pro to, aby mohly být označeny jako česká potravina.

Akce na Královéhradecku proběhla pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky.

Obchodní řetězec Albert představil zákazníkům už v prvním čtvrtletí letošního roku v řadě Česká chuť několik produktů - například česká jablka nebo pultové delikatesy. V tuto chvíli nabízí 80 čerstvých i trvanlivých výrobků.

„Podpora domácích potravinářů je pro naše ministerstvo klíčová, stejně jako jasné a srozumitelné značení českého původu potravin. To, že se rozšiřuje nabídka českých výrobků v běžné obchodní síti, které navíc spotřebitelé snadno poznají, vnímám velmi kladně," řekl ministr zemědělství Marian Jurečka, který se na Královéhradecku setkal se zástupci vybraných tuzemských dodavatelů.

„Naše spolupráce znamená pro české zákazníky především větší dostupnost kvalitních českých výrobků, což nás velmi těší," řekla jednatelka společnosti Perník Martina Králová, která peče stoprocentně české piškoty.

Nabídku svých produktů v široké obchodní síti čítající více než 300 obchodů po celém Česku chválil také Milan Lipavský ze společnosti Seli, vyrábějící pivní tyčinky a Petr Hrdlička, ředitel firmy Záruba Food, odkud do prodejen Albert míří tradiční česká majonéza.

„Produkty České chuti do našich obchodů přinášejí naši dlouholetí malí i velcí dodavatelé z České republiky, kterým patří poděkování. Velice rádi ve spolupráci s nimi vycházíme vstříc zvyšující se poptávce našich zákazníků po potravinách domácího původu, jenž nová značka garantuje," řekl při setkání obchodní ředitel řetězce Albert Petr Pavlík.

Zákazníci najdou exkluzivně v prodejnách Albert v řadě Česká chuť například mléčné a masné výrobky, ovoce, čerstvou i sterilovanou zeleninu, těstoviny, majonézu nebo hořčici, ale také pečivo, tyčinky a piškoty. Ty vyrábí společnost Perník v Těchlovicích u Hradce Králové ze stoprocentně českých surovin, jako je třeba mouka z nedalekých Předměřic.

Co je doopravdy česká potravina vymezuje Zákona o potravinách a definice Ministerstva zemědělství. Všechny výrobky značky Česká chuť požadavky zákona splňují. Díky tomu mohou nést na obalech logo „Česká potravina". Zákazníci si tak mohou být naprosto jistí nejen domácím původem, ale i kvalitou a tradičními českými recepturami.

Už nyní nabízejí prodejny Albert hovězí a vepřové maso českého původu a čeští dodavatelé tvoří širokou základnu také u dalších čerstvých i trvanlivých potravin.

Autor: Lenka Králová


Zdroj: Denik.cz, 30. 6. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 21:52