Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní – 21. 7. – 23. 7. 2017

24. 7. 2017 | Agris

Českem se šíří králičí mor. Hubí celé chovy

Do Čech přichází nový virus králičího moru. Po pár dnech od nákazy může chovatelům zlikvidovat celý chov. Ze západní Evropy se k nám totiž rozšířil modifikovaný virus, proti kterému zatím neexistuje očkování.

Čína se poprvé otevřela dovozu rýže ze Spojených států

Čína poprvé povolila dovoz americké rýže. Oznámil to dnes americký ministr zemědělství Sonny Perdue. Americkým farmářům dnešní dohoda zpřístupní největší světový trh této obilniny. Čína loni dovezla pět milionů tun rýže, uvedlo ministerstvo.

Velký den ochránců zvířat: Senát schválil zákaz kožešinových farem od konce ledna 2019

Senát schválil zákaz kožešinových farem od konce ledna 2019 beze změn. Období pro jejich likvidaci neprodloužil, nezvýšil ani výši kompenzace chovatelům, jak to část senátorů požadovala. Zákaz má přinést novela zákona na ochranu zvířat proti týrání, kterou včera Senát přijal po dvouhodinové debatě.

AFP: Ceny vanilky vinou spekulace prudce vzrostly

Někteří kuchaři přestali používat vanilku, jejíž cena se za pět let zosminásobila. Příčinou jsou spekulace a rozpad mikrotrhu s tímto kořením, na němž má osmdesátiprocentní podíl Madagaskar. Podnikatelé se ale snaží produkci vanilky znovu postavit na nohy.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 24. 7. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 17:05