Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 25.7. 2017

26. 7. 2017 | Agris

S posílením letošních investic z rozpočtu uspělo jen zemědělství

Ministerstvo zemědělství dostane z letošního rozpočtu navíc půl miliardy korun. Úřad splnil podmínky pro posílení investic z rozpočtu díky výstavbě vodovodů, kanalizací a čističek odpadních vod. Vyplývá to z materiálu o rozpočtovém posílení investic, který dnes vláda vzala na vědomí.

Vláda schválila Koncepci na ochranu před následky sucha pro území České republiky

Snížit zranitelnost území před nedostatkem vody v důsledku očekávaných změn klimatu je cílem Koncepce na ochranu před následky sucha pro území České republiky. Společný materiál Ministerstva zemědělství a Ministerstva životního prostředí dnes schválila vláda.

Nechme zemědělskou půdu na pěstování potravin. Když biopaliva, tak z bioodpadu, radí britská studie

Velká Británie se hrdě počítá mezi země, které podporují nejrůznější soběstačná a udržitelná řešení. Jedním z nich jsou i široce koncipovaná opatření přijatá pro podporu biopaliv, v širším slova smyslu pak pro pěstování energeticky zhodnotitelné biomasy.

Řetězce šroubují ceny jen u másla a mléka, ukázalo hloubkové šetření úřadu

České úřady se dohadují o výši marže na české potraviny. Zatímco podle ministerstva zemědělství i potravinářské komory prodražují zboží Made in Czech Republic řetězce, které si k nim přisazují vyšší marži než u zahraniční konkurence, podle hloubkového šetření specializovaného úřadu to platí jen u másla a mléka.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 26. 7. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 06:56