Agris.cz - agrární portál

Vitana loni zdvojnásobila zisk na 114,7 milionu Kč

2. 8. 2017 | ČTK

Výrobce instantních potravin Vitana loni dosáhla zisku 114,7 milionu korun, což je meziročně více než dvojnásobek. Konsolidované čisté tržby společnosti, jejíž vlastníkem je norská Orkla, vzrostly o 3,5 procenta. ČTK o tom dnes informoval mluvčí firmy Milan Linka.

"Za tímto pozitivním vývojem stojí především velké množství inovací a podpora našich hlavních kategorií - koření, polévek a bujónů," uvedl ředitel marketingu Vitany Michal Panocha.

Společnost loni například zavedla nové zavírací sáčky pro všechny druhy koření a začala vyrábět bezlepkové produkty. Na trh loni uvedla 139 nových výrobků, letos počítá se zhruba 90 novinkami. Náklady na výzkum a vývoj výrobků loni činily devět milionů korun.

Vitana zaměstnává 560 lidí ve třech provozovnách v Byšici, Roudnici nad Labem a Varnsdorfu. Její portfolio zahrnuje zejména koření, polévky, instantní jídla, bujóny, omáčky, přílohy či potřeby na pečení.

Orkla je předním dodavatelem spotřebního zboží a řešení v oblasti potravin, drogistického zboží a pekárenství ve Skandinávii, Pobaltí či v Indii. Ve střední Evropě skupina vedle Vitany vlastní rakouskou společnost Felix a rumunskou Orkla Foods Romania. Loni koupila i českou firmu Hamé.


Zdroj: ČTK, 2. 8. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 14:11