Agris.cz - agrární portál

Německý řezník se rozhodl připravovat netradiční smoothie

10. 8. 2017 | ČTK

Mixované ovocné či zeleninové nápoje smoothie jsou velkou módou, ať už si je lidé připravují doma v mixéru, objednávají v restauracích a osvěžovnách, anebo kupují v malých lahvičkách v regálech obchodů. A jak se zdá, může mít tento trend nečekané variace - například v podobě masových smoothies, které se rozhodl prodávat jeden německý řezník.

Jak informoval zpravodajský server Worldcrunch, pětapadesátiletý Peter Klassen z města Temmels vytvořil tři chlazené "masové nápoje" pro ty, kdo si svou detoxikační kůru chtějí zpestřit nápojem nabitým proteiny. Klassen do tvorby receptů investoval tři roky života a milion eur (více než 26 milionů korun).

V rozhovoru s listem Die Welt Klassen vysvětlil, že největším problémem při uvádění masových smoothie na trh byla jejich textura. Musel najít způsob, jak je připravit tak jemné, aby na jazyku nebyly cítit žádné kousky. V ideálním případě by nápoj měl být "tak hebký jako kakao", dodal.

Masové nápoje nejsou nijak novým nápadem - rychlé zapátrání na Googlu vyhodí obrovské množství stránek a videí, které se jim věnují. Ale Klassen je pravděpodobně první člověk, který se je pokouší uvést komerčně na trh. S pomocí svého syna a šéfkuchaře jsou připraveni začít prodávat první tři nápoje nazvané "Butcher Beef" (řezníkovo hovězí), "Beef Bombay" (hovězí Bombaj) a "Poulet Royal" (královské kuře). Dostupné mají být v Německu, Lucembursku, Francii a Belgii.

A i když Klassen připouští, že ne všichni budou jeho nápoji nadšení, je si jistý, že si masové smoothie najde cestu na trh zdravotních a wellness produktů. "U stolu jím rád maso a dám si ho, kdykoli mám příležitost," řekl. "Ale když jdu do posilovny, radši ho vypiju, protože pak není tak těžké pro žaludek," dodal.


Zdroj: ČTK, 10. 8. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 26.04.2024 09:01