Agris.cz - agrární portál

Do finále Vinaře roku postoupilo osm vinařství

18. 8. 2017 | ČTK

Do finále patnáctého ročníku soutěže Vinař roku postoupilo osm vinařství, mezi nimi loňský vítěz Zámecké vinařství Bzenec. Výrobci do klání přihlásili 538 vzorků vín, o 66 méně než loni. Vyhlášení nejlepších vinařů bude za týden v pražském Žofínu, informoval dnes ČTK za pořadatele Petr Marek z Vinařské asociace ČR a Českého archivu vín.

Ve finále jsou kromě bzeneckého vinařství výrobci Spielberg CZ, Chateau Valtice - Vinné sklepy Valtice, Vinařství Volařík, předloňský vítěz Mikrosvín Mikulov, Milan Sůkal nebo Nové Vinařství. "Největším překvapením je bezesporu úspěch Bojanovského sklepa Uherek, který svou první účast v soutěži proměnil v postup do finále," uvedl Marek.

Soutěž je otevřena všem českým vinařstvím. Letos organizátoři plánují nově udělovat ocenění Nejlepší rodinné vinařství. Každý vinař musel do soutěže dát minimálně pět vín ve třech různých soutěžních kategoriích.


Zdroj: ČTK, 18. 8. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 22:17