Souhrn událostí uplynulých dní – 18. – 20.8. 2017

Senát schválil důležité ministerské novely o zabíjačkách a vyšších pokutách za nepovolené přípravky na ochranu rostlin

Senátoři schválili tři důležité zákony, které připravilo Ministerstvo zemědělství. Novely zákonů o osivu, rostlinolékařské péči a veterinárního zákona přinesou výrazné změny. Především zjednoduší pravidla a zpřesní kontrolu, takže lépe ochrání veřejnost.

Stát vyplatí zemědělcům za sucho zhruba 1,2 miliardy, řekl Jurečka

Zemědělci by za škody způsobené letošním suchem mohli podle ministra zemědělství Mariana Jurečky (KDU-ČSL) dostat zhruba stejné kompenzace jako v roce 2015, kdy jim stát následně vyplatil 1,2 miliardy korun. Škody budou vyčísleny za dva až tři týdny, řekl Jurečka.

Schodek agrárního zahraničního obchodu se zvýšil o 2 procenta

Schodek agrárního zahraničního obchodu se v pololetí meziročně zvýšil o dvě procenta na 11,8 miliardy korun. Vývoz se snížil o 334,6 milionu korun na 101,1 miliardy korun a dovoz o 104,2 milionu korun na 112,9 miliardy korun. Ministerstvo zemědělství o tom dnes informovalo na svém webu.

Češi nechtějí platit za hovězí. Krávy jdou do světa na chov

Masa se v Česku v posledních letech vyrábí stále méně. Klesající trend se nezměnil ani ve druhém čtvrtletí letošního roku. Od dubna do června ho řezníci vyrobili 110 736 tun, což bylo o 3,4 procenta méně oproti stejnému období loňského roku.

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info