Agris.cz - agrární portál

V Českých Budějovicích dnes začíná agrosalon Země živitelka

24. 8. 2017 | ČTK

Na českobudějovickém výstavišti dnes začíná 44. ročník mezinárodního agrosalonu Země Živitelka. Počet vystavovatelů letos vzrostl o čtyřicítku zhruba na 550. Jde o největší zemědělskou výstavu, každoročně se na novinky ze světa kombajnů, traktorů, potravinářství i myslivosti přijde podívat na 100.000 lidí.

Letos se také proti loňsku o 10.000 metrů čtverečních zvětší výstavní plocha, obsazeno je 15 z 25 hektarů výstaviště. Novinkou by mělo být rovněž větší zaměření na rodiny s dětmi, které se na začátku areálu budou moci učit jak funguje les, uplést si vlastní housku nebo zaskákat si na nafukovacím kombajnu.

Organizátoři počítají s tím, že na výstavě budou vystavovatelé z 22 zemí. Dorazit by měli například z Dánska, Estonska, Francie, ale také z Ghany, Japonska nebo ze Spojených států amerických.

Agrosalon zahájí prezident Miloš Zeman, který se úvodního dne výstavy účastnil také v předchozích čtyřech letech. Přijet by měl i Zemanův předchůdce ve funkci Václav Klaus, předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) a šéfové oborových organizací potravinářů a zemědělců.

Součástí agrosalonu tradičně bývají národní dožínky. Letos se uskuteční v sobotu 26. srpna. Slavnostního ukončení žní se zúčastní premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).


Zdroj: ČTK, 24. 8. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.05.2024 07:20