Agris.cz - agrární portál

Na poli zůstaly stovky poničených stromů a keřů. Policie hledá viníka

8. 9. 2017 | ČT 24

Stovky poničených keřů a stromů zůstaly na poli v Nenkovicích na Hodonínsku. Některé stromy byly vyrvány i s kořeny. Případem zničených keřů a stromů se začala zabývat policie.

Neznámý pachatel způsobil likvidací remízků zatím nevyčíslenou škodu. Zemědělec, který pole obdělává ale tvrdí, že o ničem neví.

Meze jsou přitom pro přírodu důležité. Omezují erozi půdy, zabraňují povodním a slouží jako úkryt pro zvěř. „Dvacet metrů odsud budujeme za statisíce a miliony korun podobná opatření a na druhou stranu takové remízky likvidujeme,“ řekl Miroslav Marada, který o meze v této lokalitě pečuje.

Nájemce polí, kolem kterých jsou meze poničené, ale o žádných pracích, které by škodu mohly způsobit, nic neví. „Já jsem tady měsíc nebyl,“ řekl zemědělec Jiří Slováček.

Kdo stromy poškodil a zda šlo o úmyslné jednání, prošetřuje policie i odbor životního prostředí.

„V těchto dnech jsme obdrželi podnět, co se týká poškozování zeleně, prověřovali jsme jeho opodstatněnost a zvažujeme další kroky, které konzultujeme s Českou inspekcí životního prostředí,“ řekl Bedřich Kubík, vedoucí Odboru životního prostředí a územního plánování radnice v Kyjově.

Zdevastovaným stromům teď hrozí, že uschnou úplně. Pokud policie pachatele nedopadne, musí stromy na vlastní náklady zachránit místní myslivci.

Autor tof

zdroj: čt24


Zdroj: ČT 24, 8. 9. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 23:26