Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 7.9.2017

8. 9. 2017 | Agris

Jurečka: Škody na plodinách kvůli suchu jsou až 7,7 miliardy Kč

Škody způsobené suchem na obilovinách, řepce, trvalých travních porostech a kukuřici jsou mezi 7,2 až 7,7 miliardy korun. Ve Sněmovně to dnes při debatě o kompenzacích za dopady sucha řekl ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Jde o odhad, dodal.

Letošní léto patří v Klementinu k nejteplejším v historii měření

Léto v pražském Klementinu letos patří mezi nejteplejší od roku 1775, kdy se na stanici začalo měřit. S průměrnou teplotou 21,7 stupně Celsia se umístilo na 6. až 7. místě. Nejteplejším létem zůstává rok 2003 s průměrnou teplotou 22,4 stupně.

Všechna vejce a vaječné produkty z ostatních zemí EU musí být ode dneška před uvedením na český trh vyšetřena na fipronil

Počínaje dnešním dnem budou muset všichni příjemci zásilek vajec vyprodukovaných v ostatních zemích EU a produktů z nich nechat toto zboží vyšetřit na chemickou látku fipronil. Uvolnit na český trh je budou moci až v případě vyhovujícího výsledku vyšetření.

Češi učí navigaci Galileo řídit roboty likvidující škůdce

České týmy učí evropskou družicovou navigaci Galileo řídit drony, mechanizované kombajny nebo roboty, kteří v obřích zemědělských sklenících odhalují a následně ničí kolonie přemnožených škůdců.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 


Zdroj: Agris, 8. 9. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 21:50