Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 11.9. 2017

12. 9. 2017 | Agris

Komora: Po konci kvót doufáme v udržení cukrovky na polích

Cukrovary vyrobily v uplynulé sezoně do letošního února nejvíce cukru od vstupu do Evropské unie. Meziročně šlo o zvýšení o téměř třetinu na 592.700 tun, v loňském roce však došlo k propadu o 140.000 tun, uvádí ministerstvo zemědělství na svém webu.

Čína zakázala dovoz měkkých plísňových sýrů

Čína zakázala dovoz měkkých plísňových sýrů, jako jsou Roquefort, Brie a Camembert, důvod je však zatím nejasný. Tyto sýry sice obsahují kultury, které nejsou v Číně povoleny, ale země je dovážela roky. Celý čínský trh měkkých sýrů je nyní uzavřen, uvedl podle serveru CNN mluvčí Delegace Evropské unie v Číně William Fingleton.

Inspekce zakázala tuny sušeného ovoce z Číny. Byl v něm karbofuran

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala uvádět na trh bezmála deset tun sušeného ovoce goji původem z Číny, známého též jako kustovnice čínská. Obsahovalo zakázaný pesticid karbofuran. Uvedl to mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

Myslivci na Zlínsku chladicí boxy nedostanou, není o ně zájem

Zlínský kraj nebude mezi myslivce distribuovat chladicí boxy, jak před nedávnem avizoval hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL). Zařízení měla sloužit k uchovávání divočáků zastřelených v části Zlínska, kde se dosud neobjevil africký mor prasat.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 12. 9. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 03:55