Souhrn událostí uplynulého dne 18. 9. 2017

Letošní úroda vína zatím podle vinařů z Mělnicka vypadá nadějně

Letošní úroda vína vypadá podle vinařů z Mělnicka zatím slibně. Doufají, že ještě přijde slunečné počasí umožňující sklízet hrozny, ze kterých půjde vyrobit přívlastková vína. Na Mělnickém vinobraní, které začalo dnes odpoledne a potrvá až do neděle, domácí vinaři představují burčák i další produkci svých vín.

Revoluce na poli. John Deere vyrazí proti plevelu s přesností chirurga

Americká společnost John Deere koupila firmu Blue River Technology. S pomocí technologií této malé firmy si slibuje větší využití moderních technologií na poli. Firmy nabízí zemědělcům snížení výdajů na obhospodařování polí a šetrnější přístup k životnímu prostředí.

Ze 7 tun vaječných produktů s fipronilem se stáhlo zatím 250 kg

Z více než sedmi tun vaječných výrobků kontaminovaných jedovatým insekticidem fipronilem se povedlo stáhnout z trhu zatím 250 kilogramů. Z 300.000 vajec pak 98 kilogramů. ČTK to sdělil Petr Majer ze Státní veterinární správy. Množství závadné látky v nich ale podle něj bylo malé.

Coca-Cole v Česku a na Slovensku znatelně klesl zisk

Nápojářské společnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko loni klesl meziročně zisk o pětinu na 287,7 milionu korun. Čistý obrat se firmě snížil o 188 milionů na 5,81 miliardy korun. Předloni jí rostl zisk o sedm procent a tržby o necelých devět procent.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info