Agris.cz - agrární portál

Nové agroenvironmentální vzdělávací centrum v Májině údolí

19. 9. 2017 | majabee.cz

Pod záštitou ministra zemědělství ing. Mariana Jurečky a radní Plzeňského kraje pro životní prostředí a zemědělství Mgr. Radky Trylčové se ve čtvrtek 14. září 2017 slavnostně otevřelo nové Agroenvironmentální vzdělávací centrum – včelařský areál MÁJA v Májině údolí, Kožlany 48, okres Plzeň – sever. Za účasti mnoha významných hostů přestřihla slavnostní pásku radní Mgr. Radka Trylčová a RNDr. Václav Švamberk, předseda Spolku pro rozvoj včelařství MÁJA.

Na programu slavnostního otevření byla mimo jiné přednáška Václava Švamberka To nejpodstatnější o českém včelařství ve 20 minutách, prohlídka nově zrekonstruovaného ukázkového a výukového včelína a seznámení s bohatou kolekcí včelařsky významných rostlin. České a krajové lidové písně zapěl mužský pěvecký sbor KOZEL z Kozojed.

Spolek pro rozvoj včelařství MÁJA již několik let úspěšně působí v oblasti vzdělávání včelařů i nevčelařské veřejnosti, vydává odbornou včelařskou literaturu, prezentuje české včelařství v zahraničí. Vydal rovněž knihu Včelí pastva Václava Švamberka, která získala zlatou medaili na Apimondii 2015 v Jižní Koreji. Kromě řady dalších aktivit je organizátorem mezinárodního včelařského filmového festivalu MajaBeeFest, jehož druhý ročník se uskuteční na podzim 2018 v Plzni.

Podrobnosti o aktivitách vzdělávacího centra v Májině údolí pro odbornou i laickou veřejnost najdete na webu Spolku pro rozvoj včelařství MÁJA www.majabee.cz.

 

Radka Ingrová

výkonná ředitelka 

Spolku pro rozvoj včelařství MÁJA

www.majabee.cz

 


Zdroj: majabee.cz, 19. 9. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 13:54