Agris.cz - agrární portál

Vinařská skupina VINIFERA rozšířila své portfolio o 43 hektarů vinohradů na Slovácku

21. 9. 2017 | Vinařská skupina VINIFERA

Jednu z letošních akvizici v oblasti vinařství uskutečnila v těchto dnech Vinařská skupina VINIFERA. Ve Slovácké podoblasti, konkrétně v okolí Kyjova, získala 43 hektarů kvalitních vinic. Skupina tak postupně plní svůj plán vlastnit během několika let na jižní Moravě kolem 1 000 hektarů. Cílem je stát se i díky soustavnému rozšiřování portfolia vinohradů jedničkou nejen na českém trhu, ale i ve střední Evropě.

43 hektarů na Kyjovsku VINIFERA získala jako součást společnosti Kyjovské vinohrady s.r.o., které jsou součástí skupiny AGROFERT. Vedle vinohradů své portfolio rozšířila rovněž o techniku a stroje na zpracování hroznů.

Investice do Kyjovských vinohradů je součástí vytyčené strategie postupného růstu a zvyšování podílu na trhu. I díky soustavnému rozšiřování vlastních vinic by skupina VINIFERA už letos měla překonat 30 milionů litrů stočeného vína a tržbami se přiblížit jedné miliardě korun. Po nové akvizici bude skupina zpracovávat úrodu z téměř 600 hektarů vinic.

Nové vinohrady jsou pro VINIFERU důležité i vzhledem k pěstěným odrůdám - celkem se jich na kyjovských vinohradech nachází dvanáct. Pro další sezonu se počítá především s odrůdami bílého vína - Rulandské bílé a Muškát moravský. Ty doplní velmi žádaná odrůda Tramín červený.

Vinařskou skupinu VINIFERA s.r.o. tvoří Vinařství NEOKLAS Šardice a.s. a Vinařství Mutěnice, s.r.o. Nově získané vinice pomáhají skupině vyhovět stoupající poptávce po kvalitním moravském vínu, kterým zásobí všechny tuzemské maloobchodní řetězce.

Více informací:

www.vsvinifera.cz

www.vykupvinic.cz

www.neoklas.cz

www.vinarstvimutenice.cz


Zdroj: Vinařská skupina VINIFERA, 21. 9. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 02:54