Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 2.10.2017

3. 10. 2017 | Agris

Za stejnou cenu méně polévky. Může za to palmový tuk, brání se Vitana

Pět ze sedmnácti oblíbených pytlíkových polévek Vitana se zmenšilo o čtvrtinu a z původního balení pro čtyři se rázem stal pokrm pro tři, ovšem za stejnou cenu. Společnost to vysvětluje tím, že upravila a sjednotila recepturu na přání zákazníků a vyřadila palmový olej.

V účinnost vstupuje zákaz chovu zvířat určených pro kožešiny

Včerejším dnem vstoupil v účinnost zákaz chovu zvířat, která jsou určena převážně pro získávání kožešin. Po včerejšku nesmějí vznikat nové kožešinové farmy a existující farmy musí ukončit činnost do konce ledna 2019. Se zákazem přišla poslanecká novela zákona na ochranu zvířat proti týrání, která vstupuje v účinnost dnes.

Slovenské ministerstvo po výzvě ochránců přírody chystá větší ochranu lesů

Slovenské ministerstvo životního prostředí po kritice probíhající těžby dřeva v chráněných oblastech ohlásilo sérii opatření na posílení ochrany přírody v národních parcích. Současně by se měla rozšířit rozloha území, kde nebude povoleno těžit dřevo.

Skvělý úspěch českého včelařství na Apimondii v Istanbulu

Včelařský výkladový slovník RNDr. Václava Švamberka získal na právě probíhající mezinárodní včelařské výstavě Apimondia 2017 v Istanbulu bronzovou medaili v soutěži World Beekeeping Awards.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 


Zdroj: Agris, 3. 10. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 22:40