Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 4.10. 2017

5. 10. 2017 | Agris

Novým ředitelem Prazdroje pro maloobchod a řetězce je J. Klabzuba

Novým obchodním ředitelem Plzeňského Prazdroje pro maloobchod a obchodní řetězce, takzvaný off-trade, je od včerejšího dne třiačtyřicetiletý Jiří Klabzuba. Pracoval 18 let na poli retailového byznysu, řekla ČTK mluvčí největšího českého pivovaru Jitka Němečková.

 

Českým vývozcům se daří navyšovat export živočišných produktů do třetích zemí i díky podpoře SVS

Dozor nad nákazovou situací, zdravím zvířat, nezávadností a kvalitou potravin živočišného původu nejsou jedinými úkoly Státní veterinární správy (SVS). Dlouhodobě se snaží také napomáhat uplatňování produkce českých chovatelů a výrobců na zahraničních trzích.

 

Spotřebitelé nemají nakupovat máslo do zásoby, řekl šéf Potravinářské komory

Prezident Potravinářské komory České republiky Miroslav Toman vyzval mlékárny, aby omezily vývoz másla do zahraničí. České mlékárny by se měly soustředit na tuzemský trh. Toman vyzval i spotřebitele, aby máslo nekupovali do zásoby, protože se tím vytváří tlak na další růst ceny.

 

Dvojí kvalitu potravin můžeme vyřešit rychleji. Jurečka má návrh pro Evropskou komisi

Evropská komise dala na konci září členským státům návod, jak využívat současná evropská pravidla pro potírání praxe dvojí kvality potravin. Podle českého ministra zemědělství se tento postup využít dá, ale to není ideální řešení.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 


Zdroj: Agris, 5. 10. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 08:01