Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulých dní 6. 10. - 8.10.2017

9. 10. 2017 | Agris

Veterináři našli chybu v necelé sedmině kontrol na pohodu zvířat

Veterináři letos do konce srpna podobně jako loni našli chybu při necelé sedmině z 4800 kontrol, zaměřených na životní pohodu zvířat. Jde o mírné zlepšení, uvádějí. Více než polovina kontrol byla v zájmových chovech, tedy u domácích mazlíčků. Na chovy hospodářských zvířat připadlo zhruba 2000 kontrol.

Vymírání včelstev ohrožuje produkci plodin. Odborníci včelám zkouší posílit imunitu

Svět se v posledních letech potýká s vymíráním včel. Ty jsou přitom klíčové pro přírodní rovnováhu i pro zemědělství. Každoročně na nich závisí produkce za 365 miliard dolarů. Odborníci teď testují nový přípravek, který by měl imunitu včel výrazně posílit.

Nejčastěji šizené potraviny? Nejvíc uzeniny v čele s loveckým salámem

Masné výrobky mají problémy s kvalitou častěji než jiné potraviny, odhalily to nezávislé spotřebitelské testy časopisu dTest. Analýza výsledků testování za poslední tři roky ukázala, že nejvíc nekalostí skrývají uzeniny a další výrobky z masa.

Zelináři letos navzdory suchému létu očekávají vyšší úrodu

Tuzemská produkce zeleniny by letos navzdory jarním mrazům a suchému létu měla meziročně vzrůst zhruba o 22.000 tun na 250.000 tun. Sucho zelináře příliš nepostihlo, protože mají závlahové systémy, řekl dnes ČTK na zahájení výstavy Flora Olomouc předseda Zelinářské unie Čech a Moravy Jaroslav Zeman.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.


Zdroj: Agris, 9. 10. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 20.04.2024 03:29