Agris.cz - agrární portál

Souhrn událostí uplynulého dne – 11.10.2017

12. 10. 2017 | Agris

Ministr Marian Jurečka byl na jednání ministrů zemědělství zemí EU v Lucemburku

Situace na trhu s mlékem, vepřovým i hovězím masem se po krizi v předchozích letech stabilizovala. Ceny těchto komodit pomalu rostou. Podle Evropské komise nyní problémy hrozí především u obilí, ovoce, zeleniny a vína, tedy komodit, které poškodily jarní mrazy a dlouhodobé sucho.

Jihočeské muzeum láká na medomety i včelařské Člověče, nezlob se

Historické úly, medomety i včelařské Člověče, nezlob se nabízí výstava Letem včelím světem, která dnes začala v Jihočeském muzeu. Představuje i výzkum, jak řasa chlorella ovlivňuje imunitu včel. Expozice je věnována 150. výročí organizovaného včelaření na Českobudějovicku.

V tendru státních lesů byl nejúspěšnější Uniles ze skupiny Agrofert

Vítězem tendru státního podniku Lesy České republiky (LČR) na lesnické práce a prodej dřeva pro léta 2018 až 2022 je firma Uniles ze skupiny Agrofert, má šanci získat nejvíc ze soutěžených zakázek.

Čip na másle, maso pod zámkem. Obchody se brání před nájezdy

Obchodníci reagují na rostoucí počet krádeží zboží, které dříve bylo běžně v regálech. Nekradou jen zákazníci, ale i zaměstnanci a dodavatelé.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 


Zdroj: Agris, 12. 10. 2017





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.04.2024 10:58